پیری جمعیت چه بلایی بر سر ایران خواهد آورد؟
ایران به سرعت در حال تبدیل شدن به کشوری سالخورده است و اگر برای آن تمهیداتی اندیشیده نشود در آینده ای نه چندان دور تهدیدات فراوانی گریبانگیر کشور در عرصه های مختلف خواهد شد.
شفاف: کاهش جمعیت جوان ایران این روزها به معضلی جدیبرای کارشناسان اجتماعی کشور تبدیل شده و با وجود هشدار صريح مقام معظم رهبري درخصوص لزوم تجديدنظر در «سياست كنترل جمعيت» تا کنون هیچ اقدامي عملي از سوي نهادها و دستگاههاي ذيربط صورت نگرفته است.
اين در حالي است كه پيش از اين و در راستاي اجراي سياستهاي كنترل جمعيت كه به مدت بيش از 20 سال بهصورت منسجم و سازمانيافته به اجرا درآمد، تمام توان و امكانات اركانهاي مختلف نظام در راستاي عملي شدن سياست كاهش جمعيت به كار گرفته شد به گونهاي كه شعار «فرزند كمتر زندگي بهتر» در تمام ابعاد زندگي و باور خانوادههاي ايراني رسوخ كرد.
علاوه بر این این روزها با بلا رفتن سرسام آور هزینه های زندگی ازدواج کردن هم برای نسل جوان ایرانی مشکل شده است چه برسد فرزند د ار شدن و مسئولین امر از دادن هر گونه تسهیلات برای ازدواج و فرزند دار شدن عاجزند چرا که بر اساس گزارش ها حتی وام 3 میلیونی ازدواج نیز 1 میلیون متقاضی در نوبت دارد!
در هر حال مقایسه سرعت سالمندی در ایران در مقایسه با هشت کشور توسعهیافته و درحال توسعه، نشان میدهد ایران در میان کشورهایی همچون مصر، ترکیه، پاکستان، کرهجنوبی، انگلستان، فرانسه، ژاپن و آلمان بیشترین سرعت سالمندی را دارد.
روند تغییرات شاخصهای سالخوردگی جمعیت هشت کشور مورد مطالعه از سوی مرکز آمار ایران در فاصله سالهای 1950 تا 2100 نشان میدهد، شاخص کلی سالخوردگی جمعیت (درصد جمعیت 60 ساله و بیشتر نسبت به جمعیت زیر 15سال) طی این دوره حاکی از یک سیر صعودی طی سالهای 1950-2100 برای کشورهای در حال توسعه ایران، مصر، ترکیه و پاکستان بوده و برای کرهجنوبی این روند از سال 1950 تا 2050 صعودی بوده و بعد از آن کاهش مییابد.
این شاخص در کشورهای توسعهیافته برای انگلستان و فرانسه از سال 1950 تا 2100 شاهد افزایش ولی برای ژاپن و آلمان این شاخص از سال 1950 تا 2050 افزایش و بعد از سال 2050 تا سال 2100 کاهش داشته است.
و همین سالمند شدن جمعیت است که نگرانی ها ی جدی ایجاد کرده است و باید هر چه سریعتر راهکاری برای ان اندیشیده شود چرا که اگر هزینه ها کاهش نیابد و جوانان به ازدواج ترغیب نشوند هرگز نمی توان رشد جمعیت را افزایش داد.
باید منتظر ماند ودید دولت و مجلس چه تصمیماتی در این خصوص اتخاذ خواهند کرد تا در رکاب توصیه های رهبری گام بردارند. آنچه رهبر انقلاب خواهان آن هستند در نهایت به رشد و بالندگی بیشتر ایران و افزایش قدرت کشور در عرصه هایی مختلف خواهد انجامید. ایران به سرعت در حال تبدیل شدن به کشوری سالخورده است و اگر برای آن تمهیداتی اندیشیده نشود در آینده ای نه چندان دور تهدیدات فراوانی گریبانگیر کشور در عرصه های مختلف خواهد شد.
منبع :خبرفارسی
نظرات شما عزیزان: