حلول ماه ربیع الاول
این ماه همان گونه كه از اسم آن پیداست بهار ماه هاست؛ به جهت این كه آثار رحمت خداوند در آن هویداست. در این ماه ذخایر بركات خداوند و نورهای زیبایی او بر زمین فرود آمده است؛ زیرا میلاد رسول خدا(ص) در این ماه است و می توان ادعا كرد كه از اول آفرینش زمین، رحمتی مانند آن بر زمین فرود نیامده است.
آداب این ماه:
1- تمام ماه را در روز تولد پیامبر(ص) با تلاش های نیكو و اطاعت های گرانقدر و بزرگ، بزرگ داشته و با پروردگار خود در مورد این نعمت بزرگ مناجات نماید.
2. دعا كردن در اول این ماه با دعاهایی كه روایت شده است از مهم ترین اعمال این ماه می باشد.
3. روز هشتم ربیع الاول، روز وفات امام حسن عسگری(ع) می باشد. پس سزاوار است در این روز اندوهگین باشد، بخصوص با در نظر گرفتن این كه صاحب مصیبت حضرت امام عصر(عج) می باشد؛ پس باید آن امام(ع) را با هر زیارتی كه به ذهنش می رسد زیارت نموده و به امام زمان(عج) تسلیت بگوید.
4. روز نهم ربیع الاول، چنان كه در روایت گرانقدری آمده است، روز نابودی دشمن خدا بوده و این روز و خوشحالی در آن فضیلت داشته و روز شادی پیروان آل محمد(ص) می باشد. سزاوار است كه دوستان آل محمد(ص) شادی خود را در این روز، به خاطر نابودی دشمن خدا آشكار كنند و دیگر جهت اهمیت این روز به سبب خلافت و امامت امام دوازدهم حضرت صاحب الامر، مهدی موعود(عج) است.
5. روز دهم ربیع الاول، روز ازدواج پیامبر(ص) با حضرت خدیجه(س) می باشد و بر شیعیان لازم است كه به خاطر تاثیر این ازدواج مبارك و فرخنده، در خوبی ها و سعادت ها و انتشار نورهای درخشان و پاك، آن را بزرگ بدارند.
6. روز هفدهم ربیع الاول، روز میلاد حضرت رسول(ص) است. از كارهای مهم این روز، روزه داشتن این روز، به خاطر شكرگزاری و به جا آوردن دو ركعت نماز می باشد كه در هر ركعت آن یك بار سوره حمد، ده بار سوره قدر و ده بار سوره اخلاص می خواند. سپس در مكان نماز خود نشسته و دعایی را كه روایت شده است را می خواند.
7. از كارهای مهم در روز میلاد پیامبر(ص)، رعایت آداب عید و اظهار مراسم شرعی عیدهای بزرگ است، تا دیگران این روز را به عنوان عید بشناسند.
8. از مهم ترین اعمال مهم این روز به پایان رساندن روز خود با سلام به حامیان و نگهبانان آن روز و به درگاه آنان جهت شفاعت و اصلاح حال تضرع نمودن، می باشد.
نظرات شما عزیزان: