ارتباط استرس شغلی و سوء مصرف الکل
محققان برزیلی در مطالعهی جدید خود، ارتباط استرس و فشار شغلی (Job Strain) را با سوءمصرف الکل نشان دادند.
آنها در این مطالعهی مقطعی، 1080 کارمند بانک را انتخاب کرده و با استفاده از یک پرسشنامه، الگوی مصرف پرخطر یا افراطی الکل و همچنین اختلال سوءمصرف الکل را در آنها سنجیدند. ارتباط بین استرس شغلی و رفتارهای اعتیادگونهی مصرف الکل، از طریق ارزیابی اثرات عمدهی تقاضاهای شغلی (Job Demands) و تسلط بر شغل (Job Control) بر فرد، تعامل بین این دو عامل، و مقایسهی عوامل مذکور در این شغل با مشاغل دیگر بررسی شد.
نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف پرخطر الکل (حالتی که در آن مصرف بیش از حد الکل، رفتار فرد را تحت تأثیر قرار میدهد)، 5/25 درصد، و اختلال سوءمصرف الکل (حالتی که در آن رفتار اعتیادگونهی مصرف الکل در فرد پدید آمده، و زندگی او را مختل میکند) 5/13 درصد کارمندان مورد بررسی را به خود مبتلا کرده بود. در مورد مصرف پرخطر الکل، ارتباطی قوی بین تقاضاهای شغلی زیاد و تسلط کم بر شغل وجود داشت.
از طرف دیگر، در مشاغلی که تقاضاهای کمتری را شامل میشدند، تسلط کمتر بر شغل به طور معکوس با مصرف پرخطر الکل ارتباط داشت. همچنین، تقاضاهای شغلی زیاد میتوانست به معنای افزایش احتمال مصرف پرخطر الکل در هنگام تسلط کم بر شغل باشد.
این مطالعه حاکی از آن است که مشاغل منفعل (که تقاضاهای شغلی زیادی در آنها وجود ندارد)، با شیوع زیادی از مصرف پرخطر الکل مواجه نبودهاند و تحلیل بیشتر نشان داد که افزایش احتمال مصرف پرخطر الکل، در بالاترین درجات استرس شغلی یافت میشود. محققان از این مطالعه نتیجه گرفتهاند که استرس شغلی، با رفتار مصرف پرخطر الکل ارتباط دارد، ولی ارتباط آن با اختلال سوءمصرف الکل، چندان روشن نیست و این موضوع، لزوم انجام تحقیقات بیشتر را نشان میدهد.
نظرات شما عزیزان: